5 Съвета при дизайн на Спалня

5 Съвета при дизайн на Спалня

1.ДОБАВЕТЕ ТЕКСТУРА

Ще постигнете чудесен визуален ефект като довавите различни по

вид текстури, като лен, памук, вълна и други естествени материи, под

формата на возглавници и одеала в довавка ком чаршафите и завивките, които сте избрали. Не забравяйте и килима! Той ще заземми пространството и ше побави оше елин слой текстура в спалнята. Чрез него се постига и плавен преход между мекото и легло и твърдият под (когато нямате мокет).

 

2. АСИМЕТРИЯ

Спалнята е възможно най-симетричната стая в един апартамент. Когато обаче раздвижим нейната динамика с малко асиметрия, пространството става много по-интересно и не толкова формално. Това значи че ако вземем леглото за отправна точка, от лявата и от дясната му страна може да има едни и същи елементи, но формата ѝ или бройката им са различни. Чудесен начин за създаване на асиметрия е чрез насоченото осветление. Не забравяйте, че човешкото око обича нечетните форми в пространството.

3. МЯСТО ЗА СЯДАНЕ

Ако разполагате с достатьчно място в Спалнята, не пропускайте да добавите и място за сядане, под формата на стол, кресло или пейка.
Така ще придадете много уют и комфорт на стаята.

4. ОГЛЕДАЛО

В Спалнята е прекрасно да имате огледало, в което можете да се огледате в цял рьст по много причини, но най-практичната от тях е - да видите как изглеждате, докато се приготвяте за излизане.
Голямото огледало сьщо така отваря пространството и създава оптична илюзия, че стаята е по-голяма отколкото е тя в действителност.

5. ДЕСАТУРИРАНИ ЦВЕТОВЕ

Изберете за основен цвят на Спалнята, нюанс с по-слаба светосила. И тьй като това е стая, основно за почивка и спане, трябва да дедем възможност на окото да си почине от ярките и смели цветови контрасти и комбинации в ежедневието ни.