7 съвета при ремонт на Баня

7 съвета при ремонт на Баня

В днешно време, банята е повече от санитарно помещение.Често гледаме на нея като на убежище или СПА място след дълъг ден.

За да създадем перфектният интериор е хубаво да имаме предвид следните аспекти:

1. Уверете се, че майсторът който ще прави Вашата баня е добър! Ако не работите с препоръчан такъв, помолете да видите изпълнението на негова предишна работа, на живо или на снимки.

2. Ако не е крайно наложително, избягвахте големите промени по ВиК инсталацията. Обикновено са скъпи и трудни за изпълнение.

3. Изберете матови плочки, или такива, които не се хлъзгат за пода на Банята! Важно е да се движите спокойно, дори и когато е мокро.

4. Решето от какво имате нужда в банята: душ и вана, ползвате ли интимен душ, а искате ли?

5. Изберете подходящи материали за мебелите в банята. Имайте предвид, че дори и при "суха баня" (когато душ зоната е затворена), в помещението пак има много влага, която може да повреди всяка мебел, която не е с подходящият финиш.

6. Осигурете си достатъчно светлина на различни слоеве. Не оставяйте само 1 лампа по средата на тавана. По-добрата осветеност ще направи банята уютна и дори по-просторна отколкото е.

7. Не забравяйте да планирате и достатъчно място за съхранение! Пространството в банята обикновено e oграничено, затова мислете във вертикала.