3 Фън шуй принципа за подредба на дома

3 Фън шуй принципа за подредба на дома

Фън шуй е древна практика, която се фокусира върху внасянето на хармония в околната среда с цел подобряване на благополучието и енергията на хората, които живеят или работят в нея. Ето три от най-важните принципа за подредба на дома:

1. Входната врата е мястото, от където енергията  влиза в дома ви. Затова е важно тя да бъде  видима и лесно достъпна, без препятствия пред нея. Ако е възможно, избягва пряка линия между входната врата и спалните в дома си.

2. Според фън шуй, кухнята се свързва с богатство и изобилие, затова е добре да бъде разположена в близост до входа на дома и да бъде чиста и добре организирана.Бонус е ако в нея присъстват златни или пронзови елементи или декорация.

3. Спалнята е мястото за отдих и възстановяване, поради което трябва да се избягва пряка линия между входната врата и леглото. Също така е важно леглото да бъде разположено в позиция, която осигурява видимост към вратата на стаята. Това създава чувство на комфорт. 

Фън шуй насърчава постигането на баланс и хармония в дома чрез съчетаване на различни елементи и цветове. Например, може да се използват елементи от дърво, огън, земя, метал и вода, за да се създаде равновесие в пространството. Объръщайте внимание на символиката на цветовете, и избягвайте прекалената употреба на ярки и наситени цветове в дома си!