Огледалата в интериора

Огледалата в интериора

Разполагането на огледала в дома е от голямо значение, тъй като те могат да отразят и усилват енергията в стаята. Ето някои общи принципа за разположение на огледала в съответствие с фън шуй:

Поставете огледалата така, че да отразяват светлина в стаята и да създадат усещане за по-голямо пространство. Например, огледало, разположено срещу прозорец, може да увеличи естествената светлина и да направи стаята по-ярка.

Поставете огледалата така, че да отразяват красиви или хармонични елементи в стаята, като например красиви картини, цветя или декоративни предмети. Това ще създаде усещане за красота и хармония в пространството.

Избягвайте да поставяте огледала така, че да отразяват негативни елементи или обекти в стаята, като например боклуци, разбъркани уголемени, остри ъгли и др. Това може да увеличи негативната енергия в пространството.


Според фън шуй, избягвайте да поставяте огледало така, че да отразява леглото. Това може да се свърже със загуба на енергия и нарушаване на съня.


Огледалата могат да бъдат поставяни в хола или коридора, за да увеличат енергията и светлината в тези пространства и да създадат усещане за по-голяма стая.

И на края,  разположението на огледалата трябва да се адаптира към конкретните условия на дома и индивидуалните предпочитания на хората, които го обитават.